Wij geven hier 3 tips  voor het aankopen van een huis in Spanje:

1.Vraag de makelaar of hij contacten heeft voor juridische begeleiding bij de aankoop van de woning. Het is belangrijk dat alle kosten tot het moment van aankoop door de huidige eigenaar worden voldaan. Zo zal ook de bestaande hypotheek afgelost moeten worden, of misschien is het voordelig om deze hypotheek over te nemen. Dit laatste kunnen onze adviseurs uitzoeken en u hierin begeleiden.

2.Zorg dat alle eigenaren van de woning op de hoogte zijn van de verkoop. Soms heeft een woning meerdere eigenaren, zoals wanneer de woning uit een erfenis door meerdere kinderen in eigendom is verkregen. Als een van de kinderen niet op de hoogte is van de verkoop, gaat de transactie bij de notaris niet door. Vraag uw makelaar om dit goed uit te zoeken.

3.Laat door de makelaar of advocaat goed uitzoeken of alles wat u bij de woning koopt ook geregistreerd staat. Als u een huis koopt met bijgebouwen en een stuk land, kan het gebeuren dat de taxateur van de bank die de hypotheek verstrekt, ontdekt dat een deel van de eigendom niet staat geregistreerd. Dit kan invloed hebben op de hoogte van de hypotheek en kan voor onaangename verrassingen zorgen.

De rente en aflossing per kwartaal betalen

De banken waar wij mee samenwerken bieden u de mogelijkheid om de rente en aflossing per kwartaal te betalen. Dit kan gunstig zijn als u wisselende maandelijkse inkomsten hebt. Contacteer ons voor meer informatie hierover.

Voorbehoud financiering in koopcontract

In Nederland studeert men op een wetsvoorstel om het voorbehoud financiering verplicht te laten opnemen in koopcontracten. In Spanje wordt het voorbehoud van financiering meestal niet toegepast. Als u een aanbetaling doet en u kunt het huis toch niet betalen, loopt u het risico de aanbetaling kwijt te raken. Het is daarom van groot belang dat u eerst de hypotheekcheck laat uitvoeren voordat u een huis koopt dat u met een hypotheek financiert.

De Hypotheek Check van WeCare Mortgages

Hebt u uw droomhuis gevonden maar weet u nog niet of u een hypotheek kunt krijgen? Of wilt u voordat u met een makelaar door het Spaanse landschap gaat rijden, weten wat uw budget is? Doe dan de hypotheekcheck. Op onze website kun u uw gegevens invullen en wij nemen binnen 48 uur contact met u op om de mogelijkheden voor het verkrijgen van een Spaanse hypotheek te toetsen. U weet dan snel wat de maximale hypotheek is die u kunt krijgen.

Ibiza, we komen eraan!

Vanaf het moment dat u besluit om te emigreren begint er een spannende tijd. Lees hier het op waarheid gebaseerde verhaal van Niels en Margriet die op een dag met elkaar afspraken om naar Ibiza te verhuizen.

Wat is een Rentevloer Check?

Om te beoordelen of u in het verleden een rentevloer heeft getekend en u recht heeft op compensatie van teveel betaalde rente, bestuderen wij uw hypotheekakte en maken wij een indicatieve berekening van het compensatiebedrag.

Meer weten?
Contacteer ons

Wie zijn wij?

Sinds 2004 begeleidt Hypotienda buitenlanders in alle hypotheek- en verzekeringszaken in Spanje. De afgelopen tijd zijn we gegroeid met een toegewijd team hypotheekadviseurs en ontwikkelen we verder met onze internationale klanten. Sinds het begin van dit jaar gaat de hypotheekservice van Hypotienda verder onder de nieuwe naam WeCare Mortgages.

Lees meer

×

 

Hello!

Click here to start a conversation onWhatsapp.

× How can we help you?