Heeft u een hypotheek op uw Spaanse woning?

Hypotheken afgesloten in het verleden hebben vrijwel allemaal een variabele rente. Zoals u wellicht heeft gelezen is er veel te doen om de omstreden rentevloer, in het Spaans ´Clausula suelo´ genoemd. Deze rentevloer is ook bekend onder de naam bodemclausule en tunnelclausule. Spaanse banken hebben in het verleden een minimale rente ingesteld zodat de hypotheekrente niet onder een bepaalde grens kon komen. Zodoende kunnen hypotheekklanten niet volledig profiteren van een lage rente. Hypotheekklanten zijn in opstand gekomen en het lijkt erop dat de banken compensaties moeten gaan betalen. Er is hierover een uitspraak geweest van het Europees Gerechtshof op 21 december 2016, de Spaanse banken moeten terugbetalen.

Uw Spaanse hypotheek veranderen. Rentevloer, wat kunt u terugvorderen?

Voordat dit allemaal is doorgevoerd, raden wij aan geen alternatieve aanbiedingen van uw bank aan te nemen. Anders loopt u mogelijk compensatie mis.

Komt u in aanmerking voor compensatie van teveel betaalde hypotheekrente in Spanje?

Laat een Rentevloer Check uitvoeren door ons. Wij bestuderen uw Spaanse hypotheekakte om te weten te komen of u een minimale rente heeft getekend. Wij maken een indicatieve berekening van het teveel betaalde bedrag en geven aan wat de te nemen stappen zijn voor de reclamatie.

Voor veel buitenlanders in Spanje is deze omstreden rentevloer (bodemclausule / tunnelclausule) onbekend. Laat u zich goed informeren. Wij staan u graag te woord. Neem contact met ons op
×

 

Hello!

Click here to start a conversation onWhatsapp.

× How can we help you?